Gedurende deze masterclass retouch gaan we dieper in op het gevoel die je wil overbrengen in de foto, hoe doe je dat in de nabewerking, de essentie van de kleurtheorie en verschillende manieren van de beelbewerking in Lightroom en Photoshop om een sfeervol, perfect resultaat te kunnen bereiken.

“For me, the camera is a sketch book, an instrument of intuition and spontaneity.” - Henri Cartier-Bresson

 

 

THEMA'S DIE WORDEN BEHANDELD

Kleurtheorie in de basis

Creatief proces voor de shoot en in de nabewerking

Conceptontwikkeling

Selectie maken

Bewerking in Lightroom tot het eindresultaat

Kleurbewerkingen in Lightroom en Photoshop

Sfeerbewerking in Lightroom en Photoshop

Essentials van huidbewerking in Photoshop

Aandacht voor details

Bewerken van de foto's: kleur, licht, compositie

 

 

 

Kan ik ook overnachten voor/na de masterclass?

Dat is zeker mogelijk. De geselecteerde locatie heeft ook een hotel gedeelte. Je kan ook altijd natuurlijk zelf kijken naar een hotel in de buurt. Heb je vragen - neem dan contact op met ons hier. Er is wel een mogelijkheid om in de avond van de masterclass  in de buurt uitgebreid te dineren met de docent en nog na te genieten van de ervaring. 

Wat heb je nodig?

Laptop waar Lightroom en Photoshop op is geïnstalleerd. Eventueel een tekentablet en eigen beeldmateriaal. Dat is wenselijk maar absoluut niet noodzakelijk. 

Voor wie is deze masterclass?

Als fotografie jouw passie is en met name portret fotografie. Deze masterclass is ook zeer populair bij de liefhebbers van Fine Art fotografie. Het is fijn om basis kennis te hebben van het fotograferen.

Het is noodzakelijk om basis kennis te hebben van lagen en aanpassingslagen in Photoshop.

Heb je meer vragen?

Stel ze hier.

intensive praktijk gerichte masterclass beeldbewerking

Gedurende de dag leren wij veel over de kleurtheorie, benadrukken of afzwakken van de aanwezige licht in de foto, waar pas je het toe en wat kan het eindresultaat daarvan zijn. Kleuren en het gevoel van het portret in het oude stijl komen aan bod - romantisch en vergankelijk. We kijken naar heel veel diverse beelden en hebben het over hoe pak je een en ander aan om het beoogd resultaat te kunnen bereiken. Je kan werken aan je eigen beelden en uit eerste hand advies krijgen m.b.t. nabewerking. Maar je krijgt ook een aantal hoogwaardige voorbeeld portretten om van te kiezen waarmee je de hele dag lang verschillende technieken kan toepassen.

Al met al, zoals in de fotografie masterclass, je gaat hier ook naar huis met heel veel kennis van beeldbewerking om zelf verder te ontwikkelen op het gebied van portret fotografie om deze vervolgens toe te passen in jouw eigen creatief proces!

Dat alles in de inspirerende omgeving van het bijzondere Landgoed ISVW die jouw het gevoel geeft er even uit te zijn en je te kunnen concentreren op het ontwikkelen en verbeteren van jouw fotografie.

PRAKTISCHE INFO:

Deze  masterclass vindt plaats in een inspirerende en het bijzondere Landgoed ISVW.

De dag zelf is een combinatie van groten deels praktijk m.b.t. beeldbewerking en een theorie deel.

Deze masterclass kan je volgen als een onderdeel van "Old Masters" maar ook als een losse op zich zelf staand onderdeel. Wel is het zo dat als je dit onderdeel combineert met een andere onderdeel, zoals fotografie masterclass, is het kosten technisch voordeliger.

Informeer naar de mogelijkheden bij het boeken van deze masterclass.

In de prijs is inbegrepen:

- 1 daagse masterclass,

- koffie, thee gedurende de hele dag,

- handfruit,

- uitgebreide biologische lunch,

- luxe gebak tijdens de koffiebreaks.