Tijdens deze masterclass creëren we samen prachtige portretten, ook het analyseren van de schilderijen en portretten van de oude meesters, het bestuderen van hedendaagse foto's, het ontdekken van de kleur en licht gebruik van die tijd komt aan bod.

"It is an illusion that photos are made with the camera... they are made with the eye, heart and head.” - Henri Cartier-Bresson

 

 

 

THEMA'S DIE WORDEN BEHANDELD

Portret fotografie: essentials

Oude meesters - compositie, kleurgebruik en lichtgebruik

Props, styling & juiste model keuzen voor jouw fotoshoot

Basis apparatuur en benodigdheden: natural light & strobe

Aandacht voor details

Creatief proces achter de schermen

Conceptontwikkeling

Bewerken van de foto's: kleur, licht, compositie

Verloop en diepte in de foto

 

 

Kan ik ook overnachten voor/na de masterclass?

Dat is mogelijk op deze locatie. Heb je vragen daarover - neem dan contact op met ons  en dan kijken wij even of wij jou kunnen helpen. Er is ook een mogelijkheid om in de avond van de masterclass  in de buurt uitgebreid te dineren met de docent en nog na te genieten van de ervaring. 

Wat heb je nodig?

Spiegelreflex camera met een portret lens. 

Voor wie is deze masterclass?

Als fotografie jouw passie is en met name portret fotografie. Deze workshop is ook zeer populair bij de liefhebbers van Fine Art fotografie. Het is noodzakelijk om basis kennis te hebben van het fotograferen.

 

Heb je meer vragen?

Stel ze hier.

 

Leerzame en leuke praktijk gerichte masterclass 

 

Gedurende de dag leren wij veel over de oude meesters, kleurtheorie, belichtingstechnieken van het portret in het oude stijl. We maken heel veel diverse foto's - portretten en headshots - compleet in stijl met prachtige professionele modellen, sublieme visagie en haarstyling geïnspireerd op "toen".

Al met al je gaat naar huis met heel veel kennis om zelf verder te ontwikkelen op het gebied van portret fotografie en met heel veel geweldige beeldmateriaal.

 

Dat alles in de inspirerende omgeving van een bijzondere locatie die jouw het gevoel geeft er even uit te zijn en je te kunnen concentreren op het ontwikkelen en verbeteren van jouw fotografie.

 

PRAKTISCHE INFO:

 

Deze  masterclass vindt plaats in een inspirerende locatie in Leusden.

De dag zelf is een combinatie van groten deels praktijk m.b.t. fotografie en een theorie deel.

Er is een mogelijkheid om een losse dag Lightroom en Photoshop technieken bij te boeken. Deze dag is een combinatie van theorie over de kleur en bewerking en bewerking praktijk. Informeer naar de mogelijkheden bij het boeken van deze masterclass.

 

In de prijs is inbegrepen:

- 1 daagse masterclass,

- koffie, thee gedurende de hele dag,

- handfruit,

- uitgebreide biologische lunch,

- lekkers tijdens de koffiebreaks.